Faceti o programare la clinica noastra

Ce este implantul dentar?

    Implantul dentar este o radacina dentara artificiala, menita sa sustina o coroana sau o punte dentara. Folosirea implanturilor dentare este o procedura relativ noua, recomandabila celor care si-au pierdut unul sau mai multi dinti din cauza bolii parodontale sau din alte cauze (accidente, rani, boli sistemice, etc)

     Exista doua tipuri de implant dentar:

Citeste mai mult...

Aparitia dintilor de lapte

Dezvoltarea dintilor incepe inca din pantecele mamei, chiar de la inceputul dezvoltarii intrauterine. Primii muguri dentari apar inca din saptamana a 5-a de gestatie. La nastere, bebelusul are primul set de 20 de dinti, ascunsi in gingii. Incepand de la cateva luni dupa nastere, dintii incep sa erupa, astfel : incisivii centrali inferiori - in perioada lunilor 6 -10 dupa nastere, incisivii centrali superiori

Citeste mai mult...

Ce trebuie sa stim despre gingivita

Gingivita este o afectiune dentara nedistructiva, fiind cauzata, cel mai frecvent, de prezenta tartrului la baza dintilor. Aceasta pelicula depusa in zonele mentionate este o locatie excelenta pentru dezvoltarea unei flore bacteriene care contribuie la inflamarea gingiilor. Din fericire, o igiena orala sanatoasa, precum si, dupa caz, un tratament adaptat fiecarui caz in parte si urmat corect, pot duce, in mod sigur, la vindecare.

Citeste mai mult...

Ata dentara

Ata dentara este un instrument care nu trebuie sa lipseasca din trusa de ingrijire zilnica a danturii. Periajul corect efectuat, indeparteaza resturile alimentare de pe suprafata externa si interna a dintilor, insa este greu sa se ajunga, prin aceasta metoda, in spatiile interdentare. Aici intervine ata dentara, care poate curata aceste spatii, atunci cand tehnica este aplicata corect.

Citeste mai mult...