Faceti o programare la clinica noastra

Ce este implantul dentar?

    Implantul dentar este o radacina dentara artificiala, menita sa sustina o coroana sau o punte dentara. Folosirea implanturilor dentare este o procedura relativ noua, recomandabila celor care si-au pierdut unul sau mai multi dinti din cauza bolii parodontale sau din alte cauze (accidente, rani, boli sistemice, etc)

     Exista doua tipuri de implant dentar:

      1. Implantul in os – este si cel mai utilizat tip de implant, inclusiv pentru pacientii care utilizeaza punti dentare sau alte tipuri de proteze dentare mobile.

      2.Implantul pe os – utilizat in special in cazurile in care pacientii au minimum de inaltime a osului maxilar/mandibular sau in cazurile in care pacientii nu pot sa poarte lucrari protetice conventionale.

     Trebuie sa se tina seama de faptul ca implanturile dentare implica o procedura chirurgicala, deci anestezie, asa incat este neaparat necesara o evaluare a starii generale de sanatate a pacientului. De dorit este si existenta unei inaltimi potrivite a oaselor pe care se vor face implanturile, precum si a unor gingii sanatoase, neafectate de boala parodontala.

     In functie de situatia de la fata locului, medicul stomatolog va elabora un plan de tratament potrivit fiecarui caz in parte. Astfel:

      - Inlocuirea unui singur dinte se poate face cu ajutorul unui implant, peste care se aplica o coroana dentara

      - Inlocuirea mai multor dinti se poate face cu ajutorul unor punti de sustinere a implanturilor, peste care se aplica lucrarea dentara

      - Inlocuirea tuturor dintilor de pe o arcada dentara se poate face cu o punte totala de sustinere a implanturilor, peste care se foloseste proteza

      - Corectii ale osului arcadei dentare se pot face prin sinus-lift (in cazul maxilarului, unde proximitatea fata de sinus-uri si cantitatea frecvent redusa de os fac dificila procedura implantului dentar) sau remodelare a crestei dentare (in cazul oricaror denivelari care ar putea avea impact negativ asupra impantului dentar sau a functinalitatii si esteticii protezariii dentare. Dupa finalizarea procedurii de implant dentar si a protezarii, igiena orala trebuie sa fie acceasi ca in cazul dintilor naturali. Controalele periodice sunt recomandabile, pentru a sesiza din timp anumite probleme ce ar putea surveni.