Faceti o programare la clinica noastra

Medicina dentara se ocupa cu problemele legate de patologia aparatului dento-maxilar. Este gresita perceptia conform careia medicul stomatolog se ocupa doar de carii si protezare dentara. Acestea reprezinta doar o mica parte din activitatea paracticianului in stomatologie. Medicina dentara are numeroase ramuri, unele dintre ele necesitand specializari aprofundate pentru a putea fi practicate cu succes.

De asemenea, in zilele noastre, cand innoirile tehnologice se succed cu repeziciune, o formare continua este obligatorie in multe domenii, inclusiv in cel stomatologic, unde mereu apar noi tehnici de lucru, de protezare, noi materiale si instrumente, care de care mai fiabile si mai performante.

Clinica noastra va ofera, in acceasi incinta, servicii stomatologice de la cele mai simple la cele mai complexe, specialistii noastri find instruiti pentru a rezolva majoritatea problemelor ce tin de patologia dento-maxilara. Beneficiile tehnologiilor si materialelor performante au fost confirmate de performantele obtinute pana acum, concretizate in multitudinea de pacienti care revin constant, ori de cate ori au nevoie.

Preventie stomatologica

Profilaxia stomatologica este deosebit de importanta, nu doar pentru sanatatea danturii, ci pentru sanatatea intregului organism.
Ca practicieni in stomatologie, avem competentele necesare pentru a va putea indica ce anume va este necesar pentru pastrarea unei sanatati orale optime. Clinica noastra va ofera urmatoarele servicii stomatologice, pe partea de preventie:

 • Detartraj profesional - procedura prin care se urmareste indepartarea tartrului de pe suprafata dintilor, pentru stoparea actiunii bacteriilor care se cantoneaza pe aceste depozite
 • Periaj profesional (air-flow) - procedura prin care se indeparteaza resturile alimentare si orice alte tipuri de depuneri moi de pe suprafata dentara, urmarindu-se lustruirea dintilor.
 • ProfiJet - forma de periaj profesional, procedura realizata, de regula, dupa serviciul de detartraj profesional, insistand mai mult asupra spatiilor interdentare, unde periajul obisnuit are mai putin acces.
 • Fluorizare - procedura de remineralizare a dintilor, care, repetata la fiecare jumatate de an, impreuna cu periajul profesional si detartrajul, daca este cazul, ajuta in mod foarte eficient la prevenirea aparitiei cariei dentare.
 • Sigilari dentare - procedura prin care santurile sau fosetele existente pe suprafata dintilor sunt acoperit cu material special pentru sigilat, actiune prin care se reduce incidenta aparitiei cariei dentare.

Stomatologie pediatrica

Domeniul stomatologiei pediatrica este de natura ceva ceva mai speciala, date fiind particularitatile de crestere si dezvoltare ale copiilor. Sunt procese fiziologice care impun un anumit tip de conduita de specialitate in medicina dentara pediatrica, diferita de cea utilizata in medicina dentara pentru adulti.
La clinica noastra, suntem in masura sa raspundem oricaror provocari legate de tratamentul afectiunilor dentare la copii, punand accent, in mod deosebit, pe prevenirea si tratamentul precoce al cariei dentare. Educatia copiilor este importanta, in sensul adoptarii unor obiceiuri alimentare sanatoase si practicarii unei igiene dentare corecte.
Clinca noastra va ofera urmatoarele servicii stomatologice pentru copii:

 • Tratamentul cariei dentare - prin care se urmareste prevenirea unor infectii, in cazul dintilor de lapte, respectiv salvarea si conservarea dintelui, in cazul dintilor definitivi.
 • Sigilari dentare - atat pe dintii de lapte, cat si pe cei definitivi, cu acelasi scop de a reduce incidenta infectiilor sau de a pastra dintele cat mai sanatos un timp indelungat.
 • Extractii dinti de lapte - mobili sau imobili.
 • Tratamente de urgenta - in cazurile de complicare ala cariei dentare (durere prin atingerea nervului sau infectie)
 • Aparate dentare - pentru corectarea alinierii dintilor, a malocluziilor.

Estetica dentara

Clinica noastra este echipata cu o lampa de albire performanta, Zoom Advanced Power, care ofera posibilitatea obtinerii unor rezultate spectaculoase in cadrul unei singure sedinte. Lampa activeaza ionii de peroxid de hidrogen din gelul de albire, ioni care ataca pigmentii prezenti pe suprafata dentara, actionand la nivelul smaltului si dentinei, fara a avea impact negativ asupra structurii dentare. Rezultatul este spectaculos si poate fi mentinut mai mult timp daca se respecta cu strictete indicatiile specialistului.
Proceduri de estetica dentara oferite:

 • Albire dentara - rezultate remarcabile se obtin folosind lampa Zoom, intr-o singura sedinta.
 • Fatetare dentara - modalitate prin care se poate realiza, aparent, un zambet perfect, atat din punctul de vedere al culorii si formei, cat si a pozitiei dintilor.
 • Remodelare dentara - procedura prin care se pot realiza mici retusuri ale dintelui, indepartand selectiv portiuni de tesut dentar.
 • Remodelare tesuturi moi - modalitate de modelare a gingiei in functie de cerintele fiecarui caz in parte (indepartare exces de tesut gingival, corectarea formei gingiei, etc)
 • Inlay si Onlay - incrustatii fizionomice din diverse materiale prin care se poate corecta sau infrumuseta aspectul dintilor.
 • Aplicare de bijuterii dentare

Ortodontie

Ortodontia este acel domeniu al medicinei dentare care se ocupa de problemele legate de alinierea dintilor, de corectarea malocluziilor. O aliniere defectuoasa a danturii nu ridica doar probleme de ordin estetic. Masticatia este o parte foarte importanta a procesului de digestie, astfel incat alinierea incorecta a dintilor poate determina probleme de sanatate serioase.
Exista o oarecare reticenta fata de purtarea aparatelor ortodontice, mai ales in randul adolescentilor, insa noutatile din domeniu tin seama si de estetica si vin cu o serie de solutii care sa afecteze cat mai putin aspectul general, cu materiale aproape invizibile, pentru ca scopul principal de aliniere corecta a dintilor sa fie atins.
Specialistul clinicii noastre poate evidentia si recomanda cele mai bune modalitati de a obtine o aliniere dentara optima, atat in cazul copiilor, cat si in cazul adolescentilor si adultilor. Interventia de aliniere dentara este cu atat mai eficienta daca se intervine precoce, deoarece osul este in crestere, este maleabil si alinierea se poate face cu mai mult succes. Totusi, rezultate multumitoare se obtin si in cazurile in care se intervine ceva mai tarziu.
Exista mai multe tipuri de aparate ortodontice:

 • Aparat orodontic mobilizabil
 • Aparat ortodontic fix cu brackets metalici sau din ceramica la culoarea dintilor
 • Aparat ortodontic invizibil
 • Aparat ortodontic fix-brackets din safir

Parodontologie

Parodontologia se ocupa de problemele cauzate de imbolnavirea gingiilor si a osului care sustine dintii. Este o afectiune stomatologica extrem de serioasa care, netratata sau tratata superficial, are ca finalitate pierderea dintilor. In aceste conditii este neaparat necesar ca, odata cu aparitia sangerarilor gingivale, primul semn al imbolnavirii gingiilor, sa se consulte specialistul in parodontologie pentru a se indica si pune in aplicare conduita terapeutica potirivita.
Clinica noastra dispune de specialisti si tehnologie pentru tratarea cu succes a cazurilor de boala parodontala, incepand de la detartraj si periaj profesional, fluorizari si aplicarea de tratamente medicamentoase, pana la educatia pentru o igiena dentara corecta, pentru folosirea cu regularitate a apei de gura si a atei interdentare, precum si pentru aplicarea corecta a tratamentului indicat. Este important ca pacientul sa tina legatura cu medicul specialist si sa urmeze tratamentul, pentru a tine boala sub control si pentru a-si pastra dantura intr-o stare cat mai buna.
Specialistul parodontolog se ocupa de:

 • Tratamentul gingivitei - prima faza a bolii parodontale
 • Tratamentul parodontozei - local si general
 • Tratamentul bolii parodontale

Protetica dentara

Protezarea dentara este deosebit de importanta, avand in vedere ca lipsurile in dentitie antreneaza o serie de modificari ale configuratiei dentare, cu impact negativ asupra dezvoltarii muschilor care participa la masticatie. Cu cat se intervine mai tarziu pentru inlocuirea dintilor lipsa, cu atat modificarile aparute sunt mai accentuate si mai greu de remediat. Din acest motiv, este recomandabila protezarea dentara cat mai rapid, pentru ca topografia dentara sa se mentina, pe cat posibil, la o forma optima.
Exista numeroase posibilitati de protezare dentara, iar specialistii clinicii noastre vor cauta si individualiza solutii pentru fiecare caz in parte, astfel incat rezultatul sa fie reusit atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional.
Clinica noastra va ofera protezare dentara cu ajutorul:

 • Coroanei dentare pentru unul sau mai multi dinti lipsa, in functe de caz (coroane metalo-ceramice, total fizionomice, semifizionomice, coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu), inlusiv pe implant.
 • Fatetelor dentare marca Veneers, ceramice sau din zirconiu, care pot masca, teporar, anumite defecte de forma, culoare sau aliniere a dintilor.
 • Proteze dentare clasice sau scheletate, partiale sau totale, din diverse materiale, fiabile si cu rezistenta sporita in conditii de utilizare normala.

Chirurgie stomatologica

Chirurgia stomatologica este unul dintre domeniile care necesita o ultraspecializare a practicianului, intrucat include nu doar anatomia aparatului buco-maxilar, ci pe cea a intregului organism. Este drept ca orice medic stomatolog trebuie sa fie pregatit de interventii de mica chirurigie, de genul extractiei dentare sau suturarii gingiei dupa o extractie complicata, insa problemele mai sensibile si mai complexe trebuie dirijate catre medicul specialist in chirurgie dentara.
Apeland la serviciile clinicii noastre stomatologice, faceti economie si de timp si de bani, avand in vedere ca, in conditiile in care sunt necesare interventii de chirurgie dentara, dispunem de personal bine pregatit in acest sens.
Clinica noastra stomatologica va ofera urmatoarele servicii de chirurgie dentara:

 • Extractii dentare - extractii dinti monoradiculari sau pluriradiculari (cu una sau mai multe radacini), extractie masea de minte (o extractie care uneori poate pune probleme mai deosebiite).
 • Rezectii apicale - o procedura prin care dintele poate fi salvat de la extractie, prin eliminarea varfului fiecarei radacini (apexul dentar) si a tesutului osos din imediata vecinatate, atunci cand aceste structuri sunt infectate
 • Remodelarea crestei osoase - care, in edentatia totala sau partiala, poate suferi modificari ce fac dificila protezarea.
 • Remodelarea gingiei - atat in scopuri estetice, cat si in scopuri terapeutice.
 • Premolarizarea - este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza una dintre radacinile unui molar, impreuna cu portiunea de coroana dentara aferenta, in conditiile in care infectia din canalul radicular difuzeaza dincolo de apex (radacina molarului).

Implantologie dentara

Implantologia dentara este o specialitate chirurgicala, care are ca obiect inlocuirea dintilor lipsa sau a celor grav deteriorati. Lipsa dintilor afecteaza nu doar din punct de vedere estetic, ci si din punct de vedere functional. Implanturile dentare ofera o solutie optima de refacere a danturii, cu o durabilitate si functionalitate net superioare solutiilor clasice, folosite inca, de altfel. Este important si faptul ca implanturile dentare se pot folosi inclusiv in cazul edentatiei totale sau a unei creste osoase deteriorate, dupa o operatie de reconstructie. Implanturile dentare au aceeasi functie ca radacina unui dinte, aceea de sustine noul dinte.
Specialistii din cadrul clinicii noastre sunt familiarizati cu actiunile specifice implantologiei, participa constant la cursuri de prefectionare, astfel incat sunt in masura sa ofere pacientilor solutiile cele mai bune pentru fiecare caz in parte.
Serviciile oferite de clinica noastra constau in:

 • Aditii osoase - este vorba despre remodelarea crestelor osoase, astfel incat implantul sa aiba punctele de sprijin necesare pentru a conferi protezarii durabilitate
 • Sinus-lift - este o operatie de aditie prin care se realizeaza cresterea cantitatii de os maxilar, atunci cand situatia o impune. Se foloseste in zona maselelor superioare si este o procedura fara de care implntul dentar este imposibil.
 • Implant dentar tip "surub" - este cel mai nou si des utilizat implant dentar, care confera o sustinere foarte buna a coroanei dentare si prezinta o durabilitate foarte mare, in conditiile aplicarii corecte a procedurii si daca se respecta recomandarile medicului curant.
 • Implant dentar tip "cui" - se foloseste in zonele cu spatiu redus intre dinti
 • Punti dentare - realizate pe implanturi dentare